Mój poryty komp...
#1
Żarówka 
Ponieważ zostało mi nieco ponad 4 gb transferu internetu mobilnego to podłączyłem swojego smarta do kompa przez USB i zrobiłem sobie z niego modem by wykorzystać transfer bo w niedzielę przenoszę numer do abonamentu więc cokolwiek mam na koncie najlepiej wykorzystać na max. No i normalnie oczom nie wierzę... Prędkość internetu waha się pomiędzy 5 a 10 mbs w sieci 3g (mam słaby zasięg 4g u siebie w domu i znacznie częściej chwyta mi 3g jedynie czasami podskakując do 4, ale na biurku akurat zdaje się nie łapać) i kurde mam szybszego neta niż LAN Neostrady 20 mbs xD No grubo xD 

Ale ja nie do końca o tym ^^ W sumie nawet spodziewałem się, że tak może być, troszkę to dziwne, ale swego czasu podłączyłem modem Play 1 mbs i też znacznie szybciej wszystko się wczytywało. Być może wina to moich przedwiecznych łącz (telefon z lat 90-tych za czasów pamiętnego TP ^^) ale pewnie też nie tylko to... W każdym razie znalazłem coś dziwnego w kompie a mianowicie - koprocesor. W wolnej chwili wstawię jeszcze screena bo już zrobiłem, ale nie chce mi się wrzucać teraz, ale to urządzenie (które nawet nie wiem do czego służy i odnoszę wrażenie, że sam komputer tego nie wie) nie działa. Do tej pory jedyni linuxy mi pokazywały awarię tego urządzenia (za wyjątkiem Ubuntu z Unity, któremu jako jedynemu ze wszystkich linuxów to urządzenie działało) a teraz również na windowsie znalazłem błąd, który windows definiuje jako brak sterownika, a dalej, że do tego urządzenia w ogóle sterownika nie ma... Nie wpływa to chyba jakoś bardzo na to jak mi się korzysta z kompa prócz może samej świadomości, że jest coś spierniczone dlatego nie googlałem jeszcze tego (choć coś mi świta, że kiedyś chyba z ciekawości wpisałem w wyszukiwarkę frazę koprocesor i właściwie nic konkretnego się nie dowiedziałem) tak więc piszę tutaj bo mamy sporo mądrych łebków na forum więc może ktosik się wypowie Oczko do czego służy to urządzenie i jak to naprawić jeśli nie jest to zwłaszcza jakieś trudne do przełknięcia ^^
Odpowiedz
#2
Za mało informacji na temat urządzenia, aby cokolwiek powiedzieć. Brak info o komputerze. Jak byś podał więcej info o urządzeniu, może ktoś by coś odpowiedział.
Odpowiedz
#3
Obiecany screen:

[Obrazek: koprocesor.jpg]

A komp to Asus K70ic ^^
Odpowiedz
#4
Emm z tego screena prawie nic nie wynika Duży uśmiech

jedynie co mi do głowy przychodzi to sterownik chipseta ?
Odpowiedz
#5
Chipseta? :o A jak to działać nie może jak komputer chodzi? xD Zrobię może zaraz screen z menadżera urządzeń ^^
Odpowiedz
#6
CZekaj ztego co rozumiem to smartfona nie widzi jako modem ??
Odpowiedz
#7
[Obrazek: kp.jpg]

To z tym co pisałem o necie nie ma nic wspólnego. Smartfon jak uruchomię jedną funkcję to tworzy mi jakby wirtualną kartę sieciową i działa wszystko jak trzeba Oczko
Odpowiedz
#8
Tak to jest chipset , sterowniki mogą być ale niekompatybilne i trzeba czekać na nowe labo masz stary lub wogóle


http://www.driverscape.com/manufacturers...k70ic/3295

System&chipset drivers tylko ten nowszy
Odpowiedz
#9
To teraz wiem czemu program do podkręcania chipseta nie rozpoznał xD Choć przypuszczam, że poza ty, że błąd zniknie to nowy sterownik raczej nic nie zmieni ^^ Zabawne właśnie jest zachowanie linksów bo to na Zorinie pierwszy raz pokazało mi "To urządzeni nie działa" i tak było na wszystkich linuksach jakie miałem w tym obecnym mincie poza Ubuntu, któremu niby działało Szczerbol
Odpowiedz
#10
@Si8lnet to też nie problem odpowiednia stery od nvida ma dla linuxa więc ten a ubuntu nic dziwnego ma wsonbie na start sporo sterowników Duży uśmiech
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości